Project Completion: Inner City Refresh

 

We maximized space with storage to the ceiling.

Last summer we embarked on an ambitious kitchen renovation in a 1930’s Calgary inner city home. The turn around time was tight and as we started the demolition phase and walls came down and studs were exposed, many ghosts came to light causing set backs and delays. Renovations are never cut and dry, so staying open to changes and unforeseen circumstances is the best way to approach the update. We worked as a team to resolve situations quickly with as little disruption as possible.

The result is a fresher feeling kitchen with a better use of space. This new kitchen provides plenty of counter space, seating for five and a new floor to ceiling pantry wall, all the while keeping consistent with the era of the home.

The combination of old and new details updates the space while embracing existing elements of the home.

A light filled area of the kitchen with cast iron apron sink and copper bridge style faucet.

A bare wall adjacent to the kitchen was turned into a floor to ceiling pantry and desk space.

A saloon style door flanked by fridge and counter provides easy access to the dining room.

Photography: Phil Crozier